perjantai 26. huhtikuuta 2013

To Koh Phangann

Noooniin. Ja sitten Koh Phanganille.

Se ihana infopaikan omistaja tosiaan heitti mut sinne bussiasemalle, ja sieltä lähdinkin sitten bussilla köröttelemään kohti Surat thania! Bussimatka kesti taas sitä perus viittä tuntia. Mun oli tarkotus aluksi mennä suoraan Koh Samuille, ajateltiin sieltä sitten mennä uutenavuotena lautalla yli Phanganille. Ronja ja Ellen kuitenkin löysivät meille bungalowit Phanganilta, joten vaihdettiinkin suunta sitten suoraan sinne! Oli kyllä niin sählinkiä koko matka, yritin sopia samaan aikaan Ronjan ja Ellenin kanssa, jotka olivat toiselta puolelta Thaimaata tulossa kohti Surat thania, ja Villen kanssa joka oli Malesian puolella että missä ja milloin nähdään. Yhdessä vaiheessa sinne bussiin hyppäs sellanen thaikkunainen, joka kyseli kaikilta että minnepäin ollaan menossa. Phanganille lähti lautta noin puolen tunnin sisään, ja nainen kertoi että siihen lauttaan ehditään jos vaihdetaan nyt heti toiseen tuktukiin. No, hyppäsin siinä sitten pois ja menin samaa matkaa parin aussipojan ja joidenkin brittinuorten kanssa satamaan! Matkan satamaan piti kestää alle puol tuntia, kesti puoltoista tuntia. Perus Thaimaa :D Ei siis ehditty siihen lauttaan! Mutta seuraava lähtikin sitten jo aika pian, mentiin sillä. Hengasin näiden aussikavereiden kanssa, ihania tyyppejä! Aussit on muutenkin niin kivoja, ne on aina niin avuliaita! Munkin kirottua matkalaukkua ne kantoi portaita ylös ja alas kun itse luuserina en sitä saanut liikkumaan, haha. Matka Phanganille kesti pari tuntia! Jos oikein muistan. Ronjan ja Ellenin piti tulla seuraavalla lautalla, mikä lähti noin tunnin mun lautan jälkeen. Päätin jäädä odottamaan heitä Phanganin satamaan! Heilläkin tuli sitten tosin mutkia matkaan, ja lautta lähtikin vasta kolmen tunnin päästä.. :D Onneksi nämä mukavat aussikaverit jäivät mun kanssa odottelemaan! Kun kuulin, että tosilla menee se kolmisen tuntia, aussit kysyivät, jos haluaisin tulla heidän kanssa odottelemaan jonnekin muualle kuin satamaan. Menin sitten heidän kanssaan! Onneksi menin, sain kivoja uusia kavereita ja aika kului paljon nopeammin!:)


So. Then to Koh Phangan.

That lovely guy from the infoplace gave me a ride to the bus station, and from there I head to Surat Thani! The bus ride took 5 hours, I think. I was supposed to go straight to Koh Samui, we were thinking about going to Phangan on New Year's with a ferry. After all Ronja and Ellen found us nice bungalows from Phangan, so we head up there! The whole ride was such a mess, I tried to figure out where to meet everyone, when Ronja and Ellen were coming from the other side of Thailand, and Ville from Malaysia. At some point some Thaigirl got into the bus and asked us where we were going. She told us that we need to swich to a tuktuk if we wanted to catch a ferry to Phangan. So me, couple of  aussies and some britts went to the tuktuk! The ride was supposed to take a half an hour, but it took hour and a half.. :D So we didn't make it to the ferry. But the next one left pretty soon, so we went with that one. I hang out with the aussies, they were so nice! They were so helpful, thet carried my damn luggage up and down the stairs while I was standing there doing nothing, haha :D The trip to Phangan took two hours. Ronja and Ellinor were supposed to come with the next ferry, which was supposed to leave and hour after mine. I decided to wait for them at the Phangan's pier. But the ferry actually left 3 hours later.. Luckily these aussies stayed with me! They took me with them to sit somewhere else than in the pier. I'm so glad I went!


 photo 179_zpsa830615f.jpg

 photo 178_zpsda2abd89.jpg

Kun Ronja ja Ellenkin saapuivat Phanganin puolelle, lähtivät samaan aikaan nämä aussit kohti Full Moon partyjä. Me ei sinä päivänä haluttu sinne mennä, oltiin kaikki ihan poikki! Phanganin puolella ei ole perus takseja ollenkaan, pelkästään tuktukeja ja sellasia lava-autoja, joiden lavalla sitten istutaan! Mentiin sellasella ensin sinne rannalle, ja sen auton kyydissä oli NIIN pelottavaa! Se kurvaili siellä ihan täysillä ja me istuttiin siinä auton reunalla :D Phanganilla mäet on ihan hulluja. Niitä mäkiä ei pääse ylös esimerkiksi tavallisella skootterilla, pakko olla vaihteet. Siis se on oikeesti ihan uskomatonta, en oo missään muualla nähnyt sellasta! Ja siis koko saari on pelkkää mäkeä :D Ja kaikki tiet oli IHAN tukossa, koska kaikki oli menossa sinne biitsille. Mut joo, biitsiltä otin sitten oman tuktukin kohti meijän bungaloweja. Mua huijattiin siinä sitten kun otin oman tuktukin, ei ottanut mua kyytiin ellen maksanut 1000bahtia, eli noin 25euroa, mikä on oikeesti tositosi paljon tuolla. En yhtään tiennyt matkan pituutta, ja olin niin poikki että suostuin siihen vaan! Matka ei oikeesti todellakaan ollut niin pitkä että se niin paljon olisi voinut maksaa... Tapasin Ellenin ja Ronjan sitten siinä hotellin vastaanotolla, mistä saatiin kyyti bungaloweille!


Ne oli maailmat ihanimmat bungalowit! Niin täydelliset. Ihan täydellisellä paikalla, ja tosi kivat sisältä! Paikka oli aika keskeneräinen, sitä ei ollut netissäkään vielä, ja siksi saatiinkin sieltä sitten yöpaikat, kun kukaan muu ei siitä paikasta tiennyt! Mentiin sinä iltana vaan suoraan nukkumaan, oltiin niin poikki. Aiettä oli muuten ihana nähdä tuttuja naamoja, olin jo sen verran kauan matkaillut yksin!


When Ronja and Ellen arrived in Phangan, the Aussies also left towards Full Moon parties. We didn't want to go, we were so exhausted! They don't have regular taxis in Koh Phangan, only tuktuks and pickup trucks. Me and the Aussies took a picup truck to the beach, and the ride was SO SCARY! The driver was driving so fast and furious, haha! The hills in Phangan are just crazy. They are so steep, you can't even get up the hill with a regular scooter, you have to have gears. It really is unbeliveable, I have never seen anything like that before! The whole island was just one big hill :D And the traffic was crazy, there was so much people going to the beach. But yeah, from the beach I took a tuktuk to the bungalows. The driver charged way too much, 1000 bahts, which is like 25 euros. Thats a lot in Thailand! I had to pay it beforehand, and I didn't know how long it took from the beach to get to the bungalows, so I just payed the price. I shouldn't have... I met Ronja and Ellinor in the hotel's reception, where we got a ride to the bungalows!


The bungalows were amazing! Perfect. The perfect location, and it looked really nice inside! They were still building the place, so nobody knew about the place yet. Thats why they still had rooms available, I think! We went straight to bed. It was so nice to see familiar faces, I had been travelling alone for quite a long time!


 photo 184_zps75cb3656.jpg
 photo 182_zpsd9fd28f5.jpg
 photo 183_zps9108ae48.jpg


Meillä oli Villen kanssa kiva naapuri, vai mitä? :D

Me and Ville had a nice neighbour, right? :D

Seuraavana päivänä loikoiltiin auringossa oikein olan takaa. Siellä oli ihana tollanen pooli! Villekin löys sinä päivänä perille. Taksikuskit ei edes tienneet tota paikkaa, kun se oli tosiaan ihan uusi paikka, niin saatiin aina aika kauan selittää kuskeille että mihin mennään :D Paikka oli aika kaukana kuitenkin kaikesta, joten päätettiin vuokrata skootterit! Mikä oli BIG MISTAKE.


The next day we really surrendered to the sun. They had a really nice pool there! And also Ville found his way to the bungalows that day. The taxidrivers didn't know the place cause it was so new, we always had to explain where it is for so long before they realized :D And it was kind a far away from everything, so we decided to rent scooters! BIG MISTAKE.


 photo 186_zpsc7bdae7e.jpg
 photo 181_zps4478745c.jpg
 photo 185_zpsf52bde77.jpg
 photo 176_zps6d96daad.jpg
 photo 177_zpsf31bee66.jpg
 photo 175_zps2a64a8ad.jpg
 photo 180_zps6674a86d.jpg

Päätettiin sinä iltana mennä tsekkaamaan se biitsi, missä ne isot uudenvuodenkekkerit pidettäisiin. Siinäpä sitten mentiin. Hyvä ilta oli muuten, mutta lopun olis voinu jättää välistä.. :D Ajettiin Villen kanssa nimittäin takaspäin tullessa suoraan ojaan. En oo ihan varma mitä siinä edes tapahtui, mutta ojasta me löydettiin itsemme! Ilta jatkuikin siitä oikein mainiosti; Mopo ei meinannut käynnistyiä, valot eivät enää toimineet ja mopon edessä oleva kori oli ihan rutussa. Alkoi ukkostamaan ja satamaan kaatamalla, joka johti sitten sähkökatkokseen. Ja kun saatiin mopo käyntiin, eksyttiin. Ajettiin siis kaatosateessa, pilkkopimeässä ilman valoja noin kaksi tuntia. Ja bensa loppui. Jollon me myös huomattiin että oltiin tultu takaisin samaiselle rannalle mistä lähdettiin. Fiilis ei ollut ihan katossa, sen voin sanoa..  Mun jalasta tuli verta oikeen kunnolla, Ville näytti siltä että se olis tapellut just tiikerin kanssa. :D Ja siis ne tosiaan ne mäet eivät olleet niin kivoja kun ei nähnyt eteensä.. Lisäksi ne tiet eivät olleet ihan parhaassa kunnossa, joten aika summamutikassa siellä mentiin ja toivottiin, että löydettäisiin perille.. Ja kyllähän me sitten loppujen lopuksi löydettiinkin! Nyt pystyy jo nauramaan tälle, sillon ei TODELLAKAAN. Bungalowissa sitten pesin mun haavat, mikä loppujen lopuksi olikin sitten ERITTÄIN BIG MISTAKE.

Ja siis tuollahan pitää maksaa skootterista ihan tööörkeesti jos siihen tulee jotain naarmuja tai vastaavaa. Sydän kurkussa vein sen sitten takaisin, mutta jostain kumman syystä ei jouduttu maksamaan siitä penniäkään!! Ihan uskomatonta. :D En voi ymmärtää. Mutta tosiaan se mun kinttu. Polvesta oli lähtenyt nahka kokonaan ja pohkeen poltin pakoputkeen. Tältä näyttivät siinä hyvässä kohtaa:


We decided to go to the beach where the New Year's Eve party was going to be. The night was good, exept the end... :D Me and Ville drove straight to a ditch. I don't even understand what happened, but we found ourselves from a ditch! And the night was just amazing after that; Our scooter almost didn't start, the lights didn't work and the basket infront of the scooter was just messed up. It started to thunder and rain like hell, which led to a power cut. And when we finally got the scooter started, we got lost. So we were driveing in a thunderstorm, without ANY lights for like two hours. And then we run out of gas. And when we were getting more gas, we realized that we were on the same road where we left. We weren't so happy, I can tell you that... My leg was bleeding so much, and Ville looked like he had just had a fight with a tiger :D And the roads were so bumby, it was so scary to drive there. We really couldn't see ANYTHING. It was so dark and raining like hell, we were just hopeing to survive... And at the end of the day we did! Now I can just laugh about it, at that time not at all. When we got back to the bungalows, I washed my wounds, which actually was a REALLY BIG MISTAKE.

In Thailand, if you crash your scooter, you have to pay soooo much for it. Even if the scooter has just one scratch. I was so scared when I went to return the scooter, but somehow they didn't even look at the scooter, so we didn't have to pay anything! Unbeliveable :D But yeah, my leg. My whole knee had peeled, and I burned my leg to the exhaust pipe, or what the hell it is called :D And this is how my knee looked like when it still looked good:


 photo 174_zps7bfefae8.jpg

Seuraavasta päivästä en sitten viitsikkään kuvaa laittaa.. Mun jalka nimittäin tulehtuuuuii ihanaaaa jeee :) Sattu muuten niin saatanasti. Ja yks syy siihen tulehtumiseen oli kuulemma se, että pesin sen jalan sillä suihkuvedellä. En tullut siinä kohdassa edes ajatelleeksi ettei ehkä kannattas käyttää sitä suihkuvettä haavoihin.. Polvi turpos ihan muodottomaksi, haava mäti (ihanaa), enkä pystynyt taivuttamaan koko jalkaa ollenkaan, tai ainakaan astumaan siihen päälle. Lähdin sitten uudeksivuodeksi taas sairaalaaan! :) Kivuliain (okei ei ehkä kivulian, selän murtuminen sattu ehkä pikkusen kuitenkin enemmän:D Mutta sattu perkeleesti) kokemus ikinä. Niillähän ei todellakaan siellä mitään sellasia puhdistusaineita ole, mitkä ei kirvelis. Mihin nyt sellasia tarvis. Ja lisäks se nyppi tota mun polvea ihan sikana, ja se sattu niiiin paljoooon. Ja taas meni noin tonni lääkkeisiin ja kaikkeen.. Voin kertoa, etten ihan uusvuos fiilareissa sen jälkeen ollut :D


I will not post a pic about my leg from the next day... My leg got infected, sooo niceee yayyy :) It hurt like hell. And one reason why it got infected was the fact that I washed it with the showerwater. I didn't even think that it was not good for the wounds.. My knee swell so much, there was some nice stuff coming out from the wound (so lovely), and I couldn't bend my leg at all, not to even speek about stepping on it. So I went to the hospital on New Year's Eve! :) Nothing has ever hurt so much (okayokay, maybe it did hurt a little more when I broke my spine :D But it did hurt a lot) as the cleaning of the wound. Ofcourse they didn't have any cleanser that didn't sting. And also the nurse picked the wound, and it hurt like heeeell. And I had to spend about a thousand bahts to the meds. Again. I wasn't too happy, I can tell you that :D


-Nadja

2 kommenttia:

  1. Herran jestas mitkä mutkat sun reissussa oli! Onneks selvisit niistä ja nyt sit kokemusta rikkaampana. :) On ainaki jotain mitä muistella, hah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep.. :D Nyt voi vain naureskella, sillon oli kyllä naura kaukana! No on! :D

      Poista