lauantai 1. joulukuuta 2012

Drinksuperjantai


Eilen perjantaina meillä oli ihan paras koulupäivä! Ensin meillä oli iso koe tislauksesta, käymisestä, vodkasta, ginistä, rommista ja tequilasta. Koe oli itseasiassa aika helppo, odotin vaikeampaa! Toivottavasti meni sitten hyvin, hihhi. Oltiin torstaina yöhön asti tossa loungessa pänttäämässä Theodore Lowitzin keksinnöistä, agaaven ominaisuuksista, Geneverin historiasta ja vaikka mistä! Ruotsalainen ja international-ryhmät oli molemmat samassa eilen! Ensimmäinen päivä niin, että kaikki ovat samoilla tunneilla. Kokeen jälkeen suunnattiin ylös jatkamaan. Täällä oleminen on muuten kunnon kuntoilua. Harjoittelutilat on katolla, eli meidän pitää aina kävellä kuusi kerrosta joka päivä useaan otteeseen.. Täällä ei ole hissiä :D Meidän huone on kolmannessa kerroksessa, teoriatunnit ja ruokailu on alimmassa kerroksessa. Lisäksi meidän pitää välillä kantaa valtavia jääsäkkejä alhaalta ylös asti :D Teräspeppu täältä tullaan!

Mutta joo, jaettiin ylhäällä porukka kolmeen, ja harjoiteltiin niissä ryhmissä loppuaika. Baarissa oli ihan törkeen kivaa, meidän piti nyt osata kaikki 21 drinkkiä mitä tällä viikolla ollaan harjoiteltu! Opettaja huusi drinkkejä kovaan tahtiin, ja niitä piti sitten valmistella! Mulla meni mun mielestä aika hyvin, muistin kaikki reseptit ainakin. Freepouring on vielä vähän hakusessa, mutta eiköhän sekin sitten siitä:D Harjoiteltiin myös chasing pouria, eli sellasta missä pitää tehdä kahta drinkkiä samaan aikaan. Esimerkiksi black ja white russian pitää tehdä samaan aikaan, koska molemmissa on kahluaa ja vodkaa. Chasing pour on sellanen, että ensin yhteen lasiin kaadetaan kahdella pullolla, ja toinen pulloista pitää vaihtaa seuraavaan lasiin ennen toista. Vaatii koordinaatiokykyä! Flairauksessa harjoteltiin meidän working flair-ohjelmaa.Kunnon opetuksen jälkeen meillä oli vuorossa vähän hauskuttelua :D Meillä oli kisa, mikä joukkue saa ensimmäisenä valmiiksi 9 drinkkiä. Mutta drinkkejä ei tehtykkään yksin - vaan pareittain! Niin, että molemmat käyttivät vain yhtä kättä ja toinen käsi oli toisen ympärillä. Se oli ihan sikahauskaa:D Meidän joukkue hävis kyllä ihan 6-0 koska meidän joukkueen Cosmopolitan oli aivan liian pieni, hups! Se piti tehdä sitten uudestaan :D Mutta ihan sikahauskaa! Kisailun jälkeen suunnattiin alas maistelemaan tämän viikon drinkkejä. Meidän piti itse tehdä ne oikean baarin takana! Se oli hauskaa, vaikka vähän jännittikin. Ensimmäinen kerta kun tehtiin oikeita drinksuja oikealla viunalla! 

Suurin osa teki vain yhden drinkin, mä tein kaksi. Cuba Libren ja Seabreezen! Drinkit oli tosi hyviä, mulla on nyt muutama uusi lemppari! Esimerkiksi Moscow Mule ja Cape Codder on ihan tosi hyviä ;)


-Nadja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti