tiistai 27. marraskuuta 2012

back to school

Eilen meillä alkoi sitten kunnon koulu! Aamupala alkoi jo klo 8:15, eli aikaisin piti herätä! Luulin, ettei mulla mitään jetlagiä ole, mutta näköjään on.. Sain unta vasta joskus puoli neljän aikaan yöllä! Nyt väsyttää:D No, kaipa tähän pian tottuu!Koulu alkoi esittäytymisillä. Kaikki siis nousivat yksi kerrallaan seisomaan ja kertomaan hieman itsestään! Alkoi jännittämään ihan hirveästi ison ”yleisön” edessä puhuminen, haha. Mutta hyvinhän se meni;) Kaikki vaikuttavat todella mukavilta! Ja opettajat varsinkin. Meillä oli  vasta asioihin tutustumista, varsinaisiin hommiin ei vielä päästy.Mentiin ensin tutustumaan laseihin ja muihin baarivälineisiin, sen jälkeen drinkkien koristeluun ja sitten harjoiteltiin hieman vapaakaatoa. Se näyttää todella helpolta, mutta ei se sitä ole:D Meillä oli koko pöytä ihan märkä harjoittelun jälkeen! Täällä käytetään oikean alkoholin sijasta värjättyä vettä harjoituksissa. Ihan fiksua, koko baarikoulu menisi varmaan konkurssiin jos käytettäisiin alkoholia aina :D Meitä on tosiaan meidän international-kurssilla vain hieman päälle kymmenen henkeä! Ruotsinkielisessä ryhmässä on melkein 50. Olen niin onnelinen että meillä on niin pieni ryhmä! Saa paljon paremmin opittua, kun opettaja voi paremmin keskittyä jokaiseen henkilöön.

Saatiin mahdollisuus ostaa myös välinepaketit. Ostin sellaisen! Siihen kuuluu flairauspullo, shakeri, baarilusikka, pullonavaaja, kaatonokkia, siivilä, muddler sekä VIP-kortti täkäläisiin baareihin. Sillä kortilla saa jopa puoleen hintaan juomia, ja lisäksi alennusta erilaisista ruokapaikoista sekä pesulasta. Jei!

Me harjotellaan täällä tosiaan kaikki englanniksi, eikä noita sanoja meinaa suomeksi enää edes muistaa :D Mutta joo, saatiin aika paljon läksyä! Meillä on tänään jo ensimmäinen testi baarivälineistä, työtekniikoista ja ensimmäisistä drinkeistä. Eli taidankin palata oppikirjan pariin.. Chao!

-Nadja

6 kommenttia:

 1. Oon ite lähdössä ens kesällä kosille ja ihan sika kivaa lukee nyt jonkun kokemuksia!! Minkä hintanen toi välinepaketti oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sillon kun mäkin olin varannu tän kurssin yritin ettiä kaikkia kokemuksii mut missää ei ollu mitää!:) mut mä aion kirjottaa;) toi iso paketti oli n 120e, mut se kyl kannattaa ottaa! Saa myös pienempii paketteja vähän halvemmal:)

   Poista
 2. apua, mulla olis niin monia kysymyksiä :D D mutta ihanaa että oot tehnyt tälläsen blogin ja teksit oli tosi mielenkiintoisia. Mua vaan pelottaa hiukan mun enkun taidot !! Oliks teillä mahdollisuutta syödä muualla kun koulun ruokalassa, onks inernational ryhmässä kaikki erimaalaisia ja onks esim. se suomen ryhmä suomeksi ja suomalaisia täynnä vai miten noi menee? Voitko myös selittää mitä noi freepouring ,flairaus ja kaikki eri tollaset nimet tarkottaa suomeks ja osasko teillä monet etukäteen niitä juttuja(esim. drinkkien sisältöjä) vai opitteko kaiken siellä? Mua jännittää kauheesti, mutta innolla ootan kuitenkin !! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysy mitä vaan tulee mieleen, mielelläni vastailen!!:) Muakin vähän jännitti aluksi se kun englanniksi piti opiskella.. Olihan se välillä hieman vaikeeta kun niin erilaista sanastoa, kaikki tislaushommat ja kaikki. Ja välillä jokin ihan iisi asia oli vaikee selittää, koska se piti englanniksi kirjottaa. Mutta ne opettajat kyllä varmistaa että kaikki ymmärtää kaikki sanat ;) Ei ne oleta siellä että ymmärtäis kaikki sanat. Jep, oli mahdollisuus ottaa semmonen ruokapaketti, joka sitten makso ylimäärästä, tai syödä missä ite halus! Mutta mä kyllä suosittelen sitä pakettia, niin helppoa oli vaan syödä siellä paikan päällä. Ja siellä oli hyvät ruuat :) Siihen International-ryhmään pystyy ilmottautumaan kuka vaan mistä vaan! Meijän ryhmässä oli porukkaa Suomesta, Tanskasta, Kroatiasta, Itävallasta, Ausseista, Kiinasta ja Turkista! Ja jep, jos ottaa suomenkielisen kurssin, opetus on sitten suomeksi. Ja kaipa siihenkin minkä maalanen vaan voi osallistua, tuskimpa vaan kuitenkaan siihen muita kuin suomalaisia osallistuis :D Freepouraus meinaa vapaakaatoa, eli sitä, että kaadetaan ilman mittaa tarkkoja määriä! Ja flairaus on sitä pullojen heittelyä :) Suomeks sen nimi taitaa olla tyylittely tai joku, hahah! Mutta flairaamiseksi sitä suomessakin kutsutaan. Ei kukaan mitään etukäteen osannut! Jotkut olivat kai baarissa joskus töissä olleet, mutta tuolla tehään kaikki vähän eritavalla kuin suomessa, eli kaikki siellä opettelee kaiken ihan alusta :)

   Poista
 3. Hei kiitos ihan älyttömästi ! Tää blogi on tosi hyödyllenen varmasti monille EBS miettineille, vois melkein itekkin tehdä tälläsen kesän matkasta ! Ootko ajatellut etsiä töitä Suomesta nyt vai sieltä Thaikuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään!:) Tee ihmeessä, varmasti moni tykkää lukee! Oon ollu Suomessa jo joku kaks kuukautta, en oo Thaikuissa enää;) Mut joo hain täältä baarimikkohommia ja sainkin!

   Poista