maanantai 19. marraskuuta 2012

50 shades of holy

Ostin eilen kirjan. Enkä ihan minkä vaan kirjan, vaan the one and only - 50 shades of Grey.


Photobucket

Ostin sen englanniksi, koska mun mielestä kirjoja on kiva lukea englanniksi. Oppii samalla myös sitä itseään. Siinä menee kyllä hetki, ennen kuin pystyy lukemaan kirjoja englanniksi, vaikka olisi kuinka hyvä kielessä. Pitää oppia olemaan välittämättä siitä, ettei ymmärrä välttämättä ihan joka ikistä sanaa. Kun ensimmäisen kerran luin jotain kirjaa englanniksi, taisipa muuten olla Harry Potter, hyvä kun pääsin ekasta sivusta eteenpäin. Tarkistin jokasta sanaa mitä en ymmärtänyt sanakirjasta. Ja voitte vaan kuvitella miten paljon niitä mulle tuntemattomia englanninkielisiä sanoja on Harry Potterissa. Joka toinen. Kun niitä sanoja ja nimityksiä ei oikeasti ole edes olemassa, vaan ne ovat Rowlingin itse keksimiä. Meinas hajota pää.


Photobucket
Photobucket

Mutta anyways, nyt sujuu lukeminen jo paremmin, haha! Voin kertoa, että toi 50 shades of Grey on ihan törkeen helppolukunen kirja englanniksi. Ihan iisiä sanastoa, ei mitään ongelmaa. Vähän mua kyllä ärsyttää, kun se Ana siinä kokoajan sanoo samoja juttuja. Kirjan lukeneet varmaan ymmärtää. Holy crap, holy hell, holy shit, holy cow. Holyholyholy shut up!! Ja aina se punastuu. Ja aina ne mutisee.


Photobucket

Ja on muuten aikamoinen kirja. Nyt ymmärrän mistä kaikki kohu on peräisin, haha! Mun oli pakko ostaa se juuri sen kohun takia. Kauhea kirja kuulemma, todella alatyylinen ja raisu! Olihan se sitten pakko itsekin tsekata ;)  Pornokirjahan se joistain kohdista lähestulkoon on. En kyllä tiedä oonko ihan vaikuttunut. Mutta lukehaan sitä nyt silti. :D Enkä kovin pitkälle ole vielä edes päässyt, saa nähdä josko kirja loppua kohden paranee. Ostin sen pitkiä lentoja varten, saa nähdä oonko kuitenkin lukenut sen jo ennen kun edes lähdetään! Noo, ehdin mä vielä uusiakin kirjoja ennen matkaa ostaa, heh.


-Nadja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti